10.8.05

blote ramen zoeken creatieve bedekking

WIE HEEFT ER EEN LEUK IDEE?

Mijn bovenraampjes hebben dringend behoefte aan een extreme makeover, dit ivm inkijk. Het opplakbare "semi gezandstraalde glas plastic" heb ik al gehad, dat station ben ik voorbij, tenzij hier iets leuks van gemaakt kan worden, zie voorbeeld waarbij ik een hoekje open hou voor het witte monster dat graag door het raam wil kijken.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat voor stijl is je huis ?

ik hou van "ouderwets" dus probeer eens een glas in lood motiefje in je bovenraampje. Is simpel te maken door OF je glas gedeeltelijk zelf in vakjes te "schilderen" of door doorzichtig plastic te gebruiken....

Heb jet bij mijn zoon op zijn slaapkamer ook in de planning staan, die krijgt een "joris en de draak" tekening in "plastic in lood"

Anoniem zei

he jan10,
misschien een beetje suffig maar:
http://www.haikje.nl

jan10 zei

hoi eelco,
had ik inderdaad al op jouw blog gezien, maar het is voor de kamer van D. en daar is het inderdaad "niet zo toepasselijk" voor die tierelantijntjes, maar toch bedankt voor je inbreng!

jan10 zei

hallo anonymous, ken ik je echt niet??
je brengt me op een idee, ik ga eens kijken wat voor kleuren er zijn, merci.

Anoniem zei

De oplossing is simpel. Je neemt twee lappen stof van ongeveer dezelfde lengte en breedte als het raam. Je bevestigt die met haakjes aan een rail, die je vervolgens aan het raamkozijn vastschroeft. Je kan de beide lappen zowel naar elkaar toe als van elkaar af schuiven. In Engeland noemen ze een dergelijke constructie 'curtain'.
Ro Haas

jan10 zei

LEUK LEUK LEUK, maar het wordt dan wel erg donker binnen Ro en dat is meer de avondopstelling die jij schetst, heb je nog een andere vinding?

Anoniem zei

Probeer het volgende.
Koop een etalagepop. Trek haar een broek aan, alsook een blouse zonder knopen. Wring beide duimen door een knoopsgat en breng vervolgens de armen opzij tot op ongeveer twintig centimeter van het lichaam. Hierdoor lijkt het alsof zij haar ontbloot bovenlijf toont. Zet haar een verdieping lager voor het raam. Men blijft of verlekkerd naar haar kijken, of men wendt verontwaardigd de ogen af, maar niemand heeft meer oog voor het raam boven haar. En daar ging het om.
Ro Haas

jan10 zei

HEEL LEUK! een rood lampje erbij en ik krijg vast meer visite.

Kan ik de schadeclaims naar je doorsturen? ik woon aan een zeer drukke weg en verwacht nogal wat aanrijdingen.